Zomeruitje: Privé-rondleiding ateliers Mondriaan

Ons jaarlijkse Zomeruitje organiseerden we dit jaar niet in juni, maar op woensdag 24 april. EF-Gooi volgde een privé-rondleiding door de bijzondere historische ateliers van de Dooyewaard-stichting in Blaricum.

Blaricum staat bekend als kunstenaarsdorp. Zes historische atelierhuisjes waar kunstenaars als Mondriaan en Hart Nibbrig in de vorige eeuw werkten, zijn door de Dooyewaard-stichting aangekocht en gerestaureerd. Onder de huisjes heeft de stichting nieuwe ateliers gebouwd. Hier mogen de talentvolle jonge winnaars van de kunstprijzen van de Dooyewaard stichting een jaar lang wonen en werken om hun talenten verder te ontwikkelen. Kunstenaar Barbara Houwers (voormalig voorzitter van EF-Gooi) en Mariette Heying, beiden bestuurslid van de Dooyewaard Stichting, vertelden ons van alles over de achtergrond en grote culturele waarde van dit initiatief.

Speciaal voor EF-Gooi stelden drie vrouwelijk kunstenaars hun atelier open. Ook gaven zij een korte presentatie van hun werk. De verhalen van Helena Hoogenraad, Rachel van Vliet en Kim Habers gaven het bezoek aan de ateliers een bijzondere dimensie.

Impressie van de middag: