Powervrouwen in beeld

Nederlandse vrouwen hebben veel kracht. Maar zijn we ons daarvan bewust? Fotografe Léontine van Geffen-Lamers vertelde erover op 6 juni bij EF-Gooi. Zij schreef het boek Powervrouwen in Beeld. Een deel van de opbrengst gaat naar Free a Girl. 

Léontine van Geffen-Lamers fotografeert in het dagelijks leven monumenten, maar maakte een uitstap met de serie Powervrouwen in beeld. Léontine vond dat er meer aandacht moest komen voor de kracht van Nederlandse vrouwen. Ze mogen zichzelf meer waarderen, maar mogen ook meer gewaardeerd worden. In al hun verscheidenheid zijn ze belangrijk voor onze maatschappij. Powervrouwen zijn voor Léontine niet persé vrouwen die je veel op tv, in de tijdschriften ziet of CEO zijn. Ook vrouwen die minder op de voorgrond staan, hebben kracht. De vrouwen die Léontine fotografeerde maakten een keuze in hun leven. Soms groots, soms klein, maar wel bewust en vol overtuiging.

Léontine gunt andere meisjes in de wereld een beter leven, daarom gaat een deel van de opbrengst van haar boek naar de stichting Free a Girl. De stichting bevrijdt meisjes uit gedwongen prostitutie. Na een traumaverwerkingstraject kunnen ze weer naar huis of worden ze in een Free a Girl-opvanghuis opgevangen. Hier krijgen ze onderdak en scholing, zodat ze later voor zichzelf kunnen zorgen. De stichting Free a Girl zet zich in om van deze slachtoffers krachtige vrouwen te maken. Een missie die Léontine van harte onderstreept. Ze is ambassadeur van Free a Girl en doneert een deel van de opbrengst aan de stichting. Met slechts 50 euro kan één meisje worden gered. Het boek is na de lezing te koop voor € 20,50.

Korte impressie van de avond:

Programma donderdag 6 juni:

  • inloop: 17:30 uur
  • aanvang diner: 18:00 uur
  • start avondprogramma: 19.30 uur
    Het avondprogramma bestaat uit de voorstelronde en zeepkist voor leden die een extra aankondiging willen doen. Aansluitend geeft Léontine haar presentatie.
    Achteraf is er voldoende gelegenheid voor onderling netwerken en napraten.

Locatie: NH Hotel Jan Tabak in Bussum.
Kosten: Dinerkosten zijn voor eigen rekening en bedragen € 32,50 (inclusief drankje voor-en achteraf, koffie/thee en sappen. Exclusief wijn aan tafel)

I.v.m. reserveren bij Jan Tabak is inschrijven mogelijk t/m maandag 3 juni.

Powervrouwen in Beeld bij Entre Femmes-Gooi

Leden loggen hier in. Ga na inloggen naar het evenement om je in te schrijven. (Bij vragen, contact Monique 06-40272287)

Introducees/belangstellenden schrijven in via het formulier hieronder.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.