Interactieve lezing  “Het virus van miscommunicatie (en het vaccin)”

80% van de problemen in organisaties vinden hun oorsprong in miscommunicatie (Cegos, 2012). Karin Roos, beroepscoach en trainer in relationele communicatie, neemt je mee in de oorzaken van miscommunicatie en in de theorie als het gaat om voorspelbaarheid van stressgedrag. In het interactieve gedeelte ga je zelf ervaren hoe dat bij jou (en anderen) werkt. En… hoe je dit positief kunt veranderen.

De wereld verandert razendsnel en digitaliseert meer en meer. Er verdwijnen banen, er ontstaan nieuwe. Kortom, de inhoud verandert voortdurend. Wat niet verandert, is de wijze waarop wij mensen communiceren. Als je leert hoe je aansluit bij de ander en daarmee miscommunicatie voorkomt, is er ruimte en energie voor de inhoud. Energie die mensen en organisaties ook echt nodig hebben om de veranderingen bij te benen. Als de communicatie soepel gaat, wordt de samenwerking beter en worden de resultaten efficiënter gehaald.

15 september 2020: interactieve training over communicatie

Karin Roos
Karin Roos. Foto: Jacq. Roos Fotografie

Ik ben Karin Roos en eigenaar van To-the-point Coaching en Training. Als beroepscoach (Nobco) ben ik gespecialiseerd in stress-gerelateerde klachten. Vanuit een persoonlijkheidsmodel afkomstig uit de Transactionele Analyse ben ik gespecialiseerd in relationele communicatie. Vanuit deze rol adviseer, coach en train ik leidinggevenden, teams en individuen.

HBO-opgeleid, erkende Coachopleiding (Nobco aangesloten) in 2015, Europees gecertificeerd coach en trainer van het Process Communication model (in 2017 en 2019). Vanaf april 2020 Arbeidsdeskundige in opleiding. Voor mij is leren, blijven ontwikkelen, iets wat ik nodig heb om mijn eigen batterij mee op te laden.

Ik geloof in beweging. Water wat beweegt, is helder en vloeiend. Stilstaand water gaat ruiken, wordt vies. Voor je in beweging kunt komen, is het belangrijk om jezelf te leren kennen. Wat zijn jouw psychologische behoeften? Wat laat je zien wanneer je je goed voelt?  Hoe ziet dat eruit op mindere dagen? Kortom, hoe laad jij je batterij op? Ik help je op weg naar inzicht en zelfmanagement. Vanuit daar kun jij vrijer bewegen, gaat het weer stromen en word je nieuwsgierig naar elke volgende stap. Eigen regie als sleutel voor verandering.

Ik heb 20 jaar werkervaring als officemanager in het bedrijfsleven en als programmamanager bij de overheid. Een rijk palet aan werkervaring, naast inhoud, ook ruime ervaring in thema’s als balanceren tussen werk en privé, samenwerking en verandermanagement.

Aanmelden
De aanmelding verloopt via e-mail: stuur een bericht aan info@entrefemmes-gooi.nl o.v.v. ‘aanmelding 15-9-2020’ t.a.v. Pauline. Vermeld met hoeveel personen je komt en of je (di)eetwensen hebt. De betaling voldoe je ter plekke aan Jan Tabak.

Meer informatie over Karin vind je op www.karin-roos.nl