“Opstellingen”: Ondernemen en Geld

Hoe ligt die verhouding bij jou? Waar liggen je valkuilen?

Zelfstandig ondernemers gedijen als ze een goede balans tussen hun professionele inzet en de beloning daarvoor bewerkstelligen. Dat is voor de één vanzelfsprekend en voor de ander lastig.

Hoe stroomt geld bij jou? Voelt geld bij jou als iets dat van nature in- en uitstroomt?

Bij veel mensen gaat het onderwerp geld gepaard met oordelen en soms met schaamte. Soms voelen mensen zich bezwaard om zich voor hun werk laten betalen. Sommige mensen zijn steeds bang in armoede te geraken of kunnen niet genieten van hun inkomsten. De één heeft een gat in de hand en schulden, waar de ander geld oppot terwijl er overvloed is. Hoe de verhouding met geld ook is, het is zeer goed mogelijk dat hier dynamieken aan het werk zijn afkomstig uit bijvoorbeeld het familiesysteem, een bevolkingsgroep of een levensbeschouwing. Verheldering heeft een verruimende werking.

Deze workshop is er op gericht om ondernemers te ondersteunen om met meer helderheid en vertrouwen in het ondernemerschap te staan, valkuilen en kansen te overzien, én werkvreugde te beleven. Louise doet dit ondermeer d.m.v. “syteemopstellingen”. Er bestaan familie-opstellingen, bedrijfs-/relatie-/organisatie-opstellingen. In deze avond onderzoeken we in opstellingen wat nodig is voor een vrije relatie met geld’: Louise begeleidt één of meerdere opstellingen rond iets wat voor een individuele deelnemer speelt; vaak vinden andere deelnemers hier herkenning en krijgen zo hun eigen inzichten. Daarnaast biedt Louise kortere ‘doe-het-zelf’ opstellingen, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om de eigen verhouding met geld te exploreren.
Meer over “opstellingen” kun je lezen op de website van Louise Arnold Bik.

Louise heeft sinds de jaren ’90 haar bureau Lucident Consult, voor ontwikkeling van mens, team en organisatie. Ze is sparringpartner, facilitator en coach met specialisaties op het gebied van complexe systemen en veranderingstrajecten.

  

Enkele foto’s voor een sfeerimpressie:

      

                

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.