Stille Nacht…? Het dak gaat eraf

Bij de Sterrenwacht. Met de Kerst en het nieuwe jaar voor de deur, kijken we de sterren in…

Op donderdag 14 december zijn we te gast bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek in ‘s Graveland. Voorzitster Lynn van Rooijen gaat ons onder meer vertellen over de nieuwe sensationele ontdekkingen over Saturnus. Na een reis van meer dan 20 jaar maakte ruimtesonde Cassini spectaculaire beelden van het planeetoppervlak, die pas sinds kort door het Amerikaanse ruimtevaartinstituut NASA zijn vrijgegeven. En omdat Lynn een officiële NASA Solar System Ambassador is, heeft ze alle informatie uit eerste hand en kan ze er veel over vertellen.

Daarna gaat het dak van de Sterrenwacht eraf en mogen we zelf door enorme telescopen naar de hemel kijken. Als het bewolkt is, blijft het dak dicht. Dan kunnen we ter plekke op een andere manier zien wat er zich achter de wolken in de ruimte boven ons afspeelt.

Vooraf eten we bij het direct onder de Sterrenwacht gelegen restaurant Brambergen. Brambergen is een modern restaurant dat gebruik maakt van producten uit de streek. Ze bereiden een feestelijk kerstmaal voor ons met voor elk wat wils!

Inloop: 17:00 uur.
Aan tafel: 17:30 uur, iets eerder dan normaal, i.v.m het winterprogramma van restaurant Brambergen en de tijd die we met elkaar willen doorbrengen.
Naar boven voor koffie en Sterrenwacht om 19:30
Start lezing en sterrenkijken: 20:00 uur
Om ongeveer 22:00 uur is de avond voorbij, dan sluit de Sterrenwacht.

De Sterrenwacht en restaurant Brambergen vind je op het terrein van Natuurmonumenten in ‘s Graveland.
Adres: Noordereinde 54A, 1243 JJ ‘s-Graveland.  Volop vrij parkeren. Zie voor de routebeschrijving hier.

Alleen voor leden. (Wil je in 2018 lid worden, dan ben je ook alvast bij deze bijeenkomst welkom. Neem dan contact op met Monique: 06-40272287)

Een impressie van de avond:

  

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.