In de spotlight: Toma van den Bosch, schone bloemist

Wat doe je in ‘t kort?

In april 2018 heb ik een bloemisterij opgezet. Ik maak boeketten en bloemwerk met lokaal, biologisch en duurzaam geteelde bloemen, #bijzondergeschikt voor bedrijven, particulieren en speciale gelegenheden. Omdat ik geen winkel heb, bezorg ik de boeketten bij mijn opdrachtgevers. Zakelijk en privé.

#Corona-aanbieding

In deze tijd van corona kun je gewoon een los bloemetje bij mij bestellen, voor jezelf of voor een ander! Op donderdag breng ik (op de fiets) boeketten rond en die zijn gewoon te bestellen via mijn site. Voor particulieren en voor thuiswerkende ondernemers en medewerkers. Dit rondbrengen doe ik ‘#coronaproof’. Je kunt een los boeket bestellen of een abonnement nemen. (Noot: zie onderaan dit bericht).

Wat onderscheidt jou?

Ik ben een bloemist en ondernemer met een missie! Ik wil mensen bewust maken van de milieu-impact van gangbare bloemen. Door te laten zien dat het ook anders kan en het verhaal altijd te vertellen. Bijvoorbeeld dat je gewone bloemen eigenlijk niet in de GFT bak moet gooien, omdat er zoveel resten van gif op zitten. Of dat één bosje bloemen gelijk staat aan 18x de was doen op 40 C. Ik hoop de komende jaren zoveel mogelijk schone bloemen op tafel te kunnen zetten!

Biologische bloemen zijn bijna niet verkrijgbaar en ik ben daarom een samenwerking aangegaan met een tuinder en een bloementeler om de bloemen zelf lokaal te kweken, voor regionale afzet. Biologische bloemen worden geteeld met respect voor mens, dier en milieu. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt, al het plantgoed staat in de volle grond en er wordt spaarzaam met water omgegaan. Biologische tuinderijen hebben een zeer hoge biodiversiteit; het zijn ware paradijsjes voor o.a. bijen, vlinders en vogels. Van mei tot oktober zijn biologische bloemen beschikbaar. s ochtends geplukt, s middags in de vaas. Buiten het vollegrondsseizoen koop ik op de groothandel duurzame bloemen in met een milieu keurmerk en combineer deze met natuurlijke materialen van het seizoen, zoals takken en grassen.

Jouw klanten?

Bedrijven én particulieren, in en om Hilversum. Diverse bedrijven hebben een oogstaandeel/abonnement bij mij en ontvangen wekelijks een verse bos bloemen, opgemaakt in bijpassende vaas. Je ziet mijn boeketten staan bij oa. Bagels & Beans, het Filmtheater, bij de Tuinman op de Hoorneboeg en het M-Mediagebouw. Ook bestellen bedrijven, zoals Beeld&Geluid, geregeld losse boeketten bij mij voor diverse gelegenheden. De Gemeente Wijdemeren is inmiddels ook vaste klant! Ik ben heel graag voor deze klanten het groene visitekaartje voor hun duurzame bedrijfsvoering!

Als particulier kun je ook een oogstaandeel/abonnement nemen. Je kunt je boeketten laten bezorgen óf ophalen bij een afhaalpunt bij jou in de buurt.
Daarnaast maak ik bijzonder bloemenwerk voor afscheid, evenementen en bruiloften én organiseer ik workshops en bedrijfsuitjes.

Aanbieding aan de lezer, geldt ook/juist tijdens de #coronacrisis 

Deel mee in de oogst van 2020, steun hiermee de biologische sierteelt en ontvang een seizoen lang de allerschoonste boeketjes van het land. Kijk voor meer info en aanmelden op TOMA| Bloemenservice.

Toma is te vinden en te volgen via Facebook, Instagram en LinkedIn. Je vindt Toma ook door op een van deze platforms #bijzondergeschikt als zoekterm te gebruiken.

Uitnodiging: wil jij ook in de etalage? Stuur een berichtje aan communicatie@entrefemmes-gooi.nl#membersonly

De spotlight stond ook op: Marly | Lilian | Laura | Barbara | Marisa | Ingrid | Lous | Meta